Navigacija

Komentar Branka M. Žujovića među pet nagrađenih u okviru globalne medijske nagrade Puta svile

Foto: „Silk Road Global News Award“, zasedanje žirija u Pekingu. Foto: People’s Daily/China Economic Weekly/Xiao Yi)

Komentar novinara Branka M. Žujovića “Na redu je rast srpskog izvoza”, objavljen u nedeljniku Pečat 26. aprila 2019.godine, našao se među pet nagrađenih komentara u izboru saveta Medijske mreže Puta svile (Belt and Road News Network – BRNN) koji čine predstavnici 38 medija iz 23 zemlje

Žujoviću je pripala novčana nagrada u iznosu od 50.000 juana, odnosno oko 7 hiljada dolara.

Prva nagrada za komentar pripala je Mubaraku Mugabou iz Ugande.

Savet BRNN-a osnovan je 2019. godine, a godinu dana kasnije objavljeno je da je ustanovljena globalna medijska nagrada Puta svile nazvana “Silk Road Global News Award”.

U konkurekciji za nagradu bilo je 4.485 tekstova iz 80 zemalja i regiona.

Žiri je zasedao je u redakciji dnevnog lista Ženmin žibao 20. jula ove godine i u ponedeljak kada su saopštena imena dobitnika nagrada.

Pored nagrade za komentar, globalne medijske nagrade na Putu svile dodeljene su i u oblasti izveštavanja, fotografije, video priloga i borbi protiv kovida 19, a dodeljena je i nagrada za poseban doprinos informisanju na putevima svile koja je pripala Mušahidu Huseinu Saidu iz Pakistana.

Prema najavi Fang Đangšana, zamenika glavnog i odgovrnog urednika lista Ženmin žibao, koji je predsedavao žirijem, ceremonija uručenja nagrada biće održana tokom 2023. godine u Pekingu.

UNS, 20. decembar 2022.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *