Navigacija

Rešenje Prekršajnog suda demantuje Dejana Ljubisavljevića

Foro: Subotica.rs

Sudeći prema slovu ukora, koji je izrekao ovdašnji Prekršajni sud, sina direktora Subotica-transa nisu napali nepoznati odrasli muškarci koje su angažovali njegovi “protivnici” u preduzeću, već vršnjaci i to zbog devojke

Branko M. Žujović

Pre godinu dana, u jeku afere “Starter”, Dejan Ljubisavljević, direktor Subotica-transa, u intervjuu mi je rekao da je grupa odraslih muškaraca istukla njegovog sina ispred subotičke gimnazije, što je predstavio kao nastavak navodnih pretnji kojima je, takođe navodno, bio izložen.

“U moju kancelariju došla je pripadnica policije. Direktno mi je pretila. Nakon nekoliko dana, ispred gimnazije pretučen je moj sin. Imam razloga da verujem da su ovi događaji povezani i da sam interesnim grupama unutar preduzeća, koje su u prošlosti ostvarivale neku korist, stao na žulj”, rekao je tada Ljubisavljević.

Njegov cilj očigledno je bio da aferu “Starter”, koju sam otkrio i u najsitnijim detaljima podastro pred javnost, prikaže kao deo šire zavere skovane protiv njega.

Fizički napad na Ljubisavljevićevog sina bio je, zapravo, najvažniji deo te afere, jer se odnosio na nasilje nad maloletnikom. Bilo mi je, stoga, posebno stalo da dobijem konačno sudsko rešenje, u vezi sa pomenutim incidentom ispred subotičke gimnazije koji se dogodio 23. februara 2023. godine.

Sudeći prema slovu sudskog rešenja o ukoru izrečenom Ljubisavljevićevom sinu, broj 6, PR M 87/23, do kog sam došao, tuča u kojoj je učestvovao Ljubisavljevićev sin dogodila se među vršnjacima i to zbog devojke.

Ljubisavljevićevog sina, dakle, nisu prebili “odrasli muškarci”, povezani sa nezadovoljnim radnicima Subotica-transa, koji su njegovom ocu želeli da nanesu zlo, već je Ljubisavljević mlađi bio vinovnik tuče sa vršnjacima.

U sudskom ukoru, koji je Ljubisavljevićevom tada sedamnaestogodišnjem sinu izrekao Prekršajni sud u Subotici, piše da je maloletni Ljubisavljevićev sin 23. februara sa dvoje drugara stajao ispred subotičke gimnazije.

U jednom trenutku, nedaleko od njih, zaustavio se automobil iz kog su izašla trojica mladića. Ljubisavljević mlađi sudiji je rekao da ih nije poznavao od ranije, ali da je znao ko su.

Iz izjave Ljubisavljevića starijeg, koju mi je dao tokom intervjua, jasno je proishdilo da su njegovog sina napali i istukli nepoznati odrasli muškarci.

Prvi napadač prišao je Ljubisavljeviću mlađem, drugi je pozdravljao njegove drugare, a trećeg Ljubisavljević mlađi nije ni video.

Napadač je odgurnuo Ljubisavljevića mlađeg. Usledila je međusobna tuča, nakon koje je Ljubisavljević mlađi pao i sledeće čega se, prema slovu sudskog ukora seća, bilo je da mu jedna od profesorki iz gimnazije u direktorovoj kancelariji daje vodu da pije.

U ukoru Prekršajnog navedeno je da je do tuče došlo, jer je Ljubisavljevićev sin, posredstvom društvenih mreža, slao poruke nekoj devojci.

Jedan od napadača mu je odgvoorio porukom, da je on dečko te devojke, nakon čega su razmenili uvredljive poruke, a ubrzo potom je usledio napad dečka te devojke koji je odgurnuo Ljubisavljevića mlađeg i tuče u kojoj je učestvovalo više lica.

Drugi napadač je rekao da je Ljubisavljevičev sin ranije slao uvredljive poruke njegovom drugu.

U ukoru izrečenom Ljubisavljeviću mlađem navedeno je da je on na početku srednjoškolskog obrazovanja imao incident sa vršnjakom koji je završio tučom.

Sud je imao priliku da se uveri šta se zaista toga dana dogodilo ispred gimnazije i posredstvom bezbednosnih kamera.

Govoreći o aferi “Starter” i navodnoj zaveri dela radnika Subotica-transa protiv njega, Dejan Ljubisavljević je sasvim sigurno znao ko je, u stvari, napao njegovog sina ispred gimnazije i zbog čega.

Uprkos tome, on je, premda direktor javnog preduzeća i aktivna politička ličnost, pokušao da obmane Subotičane, predstavljajući napad i tuču u kojoj je učestvovao njegov sin, zbog čega je kažnjen ukorom Prekršajnog suda, kao deo šire zavere i delovanja protiv njega, o čemu je govorio čak i u gradskoj skupštini.

Ovaj slučaj je jedan od najsramotnijih primera zloupotrebe dece i porodice u svrhu pokušaja pravdanja vlastitog ponašanja i delovanja jedne javne ličnosti za koji znam.

Ljubisavljevićevog sina, dakle, i slovom rešenja o ukoru Prekršajnog suda, nisu napali nepoznati odrasli muškarci koje su, kako je javno sugerisao Ljubisavljević, navodno bili angažovali nezadovoljni radnici Subotica-transa.



« (Previous News)



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *